Monday, March 2, 2009

Bawa Mukhriz G Tengok Upin Ipin




Nak cite pasal maid aku dulu..smlm dia datang pagi kul 9 pg sampai kul 2 ptg..lega rasanya aku dah ada maid nie..tak de la aku kelam kabut..semua keje dia buat..dah nama pun maid..so semalam clear rumah aku dia kemas..baru la nampak cam rumah manusia..kalau tak dah mcm tempat kucing beranak..hehehehehe..so dari dalam bilik ruang tamu dapur hingga la ke stor dia kemas..so kul 2 semua keje dah abih..org sabah..muda lagi..baru 22 tahun pun..so masih kuat la buat keje..

Bila dia balik baru la aku round round in the world dgn anak antan aku tuh..kami g tengok wayang..cite upin ipin dia laa..dah kat rumah pun 3 4x skali pasang..diulang2nyer lagi..sampai aku nak tengok tv pun tak leh..so skang dah ada tv baru leh la dia tgk cite upin ipin dia tuh..tv baru??? itu nanti la citer..hehehehe..pastu smalam kuar rumah kul 3 ptg..p beli tiket dulu..movie start pukul 5.30ptg..ahhh sudah..mukish mcm nak tido je..aku bawa dia jalan2 basuh kete dulu..g billion dulu..sampai kul 5 aku amik kete aku..alamkkkk mukish tido laaaaa...dapat la dia tido kejap dari tempat basuh kete tuh ke cinema..aku bawa masuk dalam cinema pun dia masih tido..hehehehehe..pastu aku gerak dia..sian anak aku..terlentok2..hehehehehe..lastly dia jaga jugak..pastu dia masih blurrr duk dalam cinema tuh..mula2 dia mcm takut..dia nangis..dia kata dia tak nak..dia nak kuar..pas2 bila ipin dah muncul dalam cite tuh baru dia senyap...hehehehe first time aku bawa dia tengok wayang tuh...sbb tuh dia nangis takut..gelap..hehehe...pastu bila cite dah mula dia ok dah..hehehehehe..cuma aku peluk dia la takut dia terkejut sbb sound system kuat sangat..hehehehehe..kadang2 dia mcm terkejut aku peluk dia..padahal dah beli 2 seat..tapi dia tak nak duduk la pulak..majoriti parents bawa anak2 drg..yang peliknya tuh baby umur 3 4 bln pun ada..sian aku tgk baby tu..

itu la citer utk semalam...pasal TV BARU?? next entry aku masukkan..hehehehehe..

2 Komen jer..:

miss comel said...

amboi kiss g tgok upin ipin tak ajak uda erg.. nanti kiter g jalan-jalan lagi erg.. sokmonyer tidur aritu main kat snow world pun tidur.. hambureh betoi la mukis ni

Amir Azmi said...

Salam,

Ini tengok kat panggung wayang setiawan ker? saya selalu gak lalu situ tapi belum sempat lagi nak tengok wayang kat situ. saya pun kaki wayang jugak..:)

saya punya maid buat hal!! kena tunggu maid baru hujung bulan nie. skang nie mertua jaga!! letih tak der maid!

Post a Comment

ADA MATA TENGOK, ADA TELINGA DENGAR, ADA MULUT DIAM..

Template by:
Free Blog Templates